COVID-19: Van SUNNY OFFICE naar HOME MADNESS

Wat is het toch een gekke tijd geweest voor ons allen. Na 8 weken gevoelsmatig onder de grond te hebben geleefd, lijkt er eindelijk wat licht aan het einde van de tunnel te zijn. Winkels gaan weer open en 't zonnetje begint weer te schijnen. Maar één blik in de kranten en je wordt eraan herinnerd dat we er nog lang niet zijn. Hoe de aankomende maanden eruit gaan zien is nog even aftasten. We zijn in ieder geval blij dat we de deuren weer mogen openen! 

Ik vraag me af hoe we over een jaar tijd zullen terug denken aan deze periode toen we met z'n allen opgesloten zaten? Sommige vonden het wel fijn om even helemaal niets te hoeven en niet meer geleefd te worden door onze overvolle agenda's, terwijl voor anderen het een dieptepunt is geweest, waarbij alle ballen van kids, werk en relatie in de lucht moesten worden gehouden en dat op een paar vierkante meter...  

Ikzelf vloog halsoverkop van Australië naar Nederland voordat alles op slot ging. Binnen 24 uur had ik m'n koffers gepakt en zat ik op het vliegtuig terug. Op dat moment wist ik niet wat er ging gebeuren, je denkt alleen maar verstand op nul en gaan! Het was een geluk bij een ongeluk dat ik net op díe vlucht zat want alle andere vluchten waren al gecanceld. Duizenden mensen stonden op Sydney Airport in spanning af te wachten of ze wel of niet haar hun thuisland konden terugreizen. Eenmaal in het toestel was het nog steeds afwachten hoe de reis zou gaan verlopen, want niemand wist of de vluchten vanuit Dubai vervolgens gingen. Ook was het niet bekend of je wel of niet besmet kon worden door de luchtcirculatie in een toestel. Ik stuurde nog vlug een appje naar m'n vrienden in Sydney dat ik het had gered en "Tot snel!' - niet wetende wat dat zou gaan betekenen.

Nu precies 10 weken later ben ik nog steeds in Nederland en zoals waarschijnlijk velen van jullie blij dat het 'einde' in zicht is, althans dat we weer ons oude leven mogen oppakken. Het blijft een bizarre tijd en ook de toekomst is spannend!

 


Laat een reactie achter

Alle opmerkingen moeten worden goedgekeurd voor ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.